Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στo Γαλάτσι το πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» στο Θέτρο του Άλσους Βεϊκου.
Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα», επανέρχεται στις θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό στους απανταχού Έλληνες.
Λίγα λόγια για το έργο …
Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην
Λαχανοχαχανο χώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την
ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει
σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!
Ένα «μεταλλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου
στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά
για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά
και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.
Οι τρεις μικροί ήρωές μας, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος
της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η
Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην
«Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει ….
μαγικές ιδιότητες.
Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στην σημερινή πραγματικότητα της τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί την δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε! Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! … Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;